nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
Champagne
  meer
Druiven van deze wijn
Chardonnay
Pinot Meunier
Pinot Noir
  meer
Montpervier Brut - mousserend , 2009
Montpervier Brut. Elegante, frisse mousserende wijn met een fijne mousse en een geraffineerde smaak.
Het Champagnegebied is een uitgestrekt gebied rondom Reims. Het wijngebied, in de prehistorie een binnenzee, wordt gekarakteriseerd door een speciale kalkbodem die bestaat uit fossielen van zeedieren die toen in deze binnenzee leefden. Door de noordelijke ligging van het gebied worden de Champagnes altijd getypeerd door een zekere frisheid.
Champagne is een traditioneel gemaakte mousserende wijn. Aan flessen uitgegiste wijn worden gistcellen toegevoegd. Deze flessen worden dan afgesloten. In de fles vindt dan een tweede gisting plaats waarbij de koolzuur wordt gevormd, die niet kan ontsnappen en zo als mousse, belletjes, in de wijn blijft.
Bloemen Gele appel Peer

In Nederland het populairste wijnland. En ook van alle markten thuis. Dit is de oorsprong van Champagne. Denk ook aan wereldberoemde wijngebieden als Bourgogne en Bordeaux. En laten we vooral ook die prachtige wijnen uit de Rh๔ne, de Elzas en de Loire niet vergeten. Bovendien is Zuid-Frankrijk de bakermat voor de bekendste ros้ die er bestaat, Provence. En nu we toch aan de Middellandse Zee zijn aangeland, kan er meteen volop genoten worden van de wijnen uit de Languedoc-Roussillon. Plezierige, gulle, fruitige witte-, ros้- en rode wijnen, en bijna altijd meer dan plezierig geprijsd….
Mousserend
Mousserend
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Montpervier is een goede Champagne producent voor ongecompliceerde lekkere, feestelijke Champagne.