nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
Mendoza
  meer
Druiven van deze wijn
Cabernet Sauvignon
  meer
Tierra Buena Cabernet Sauvignon - rood , 2007
Mendoza, het belangrijkste wijngebied van Argentinië levert soepele, maar ook stevige rode wijnen. De wijnen zijn iets kruidig met rijp donker fruit als zwarte bessen en bosbessen. Mendoza heeft zich in de laatste jaren seeds meer ontwikkeld tot een gebied waar gerenommeerde wijnen worden geproduceerd. Ook zijn tegenwoordig in Mendoza steeds meer karakteristieke wijnen te ontdekken zoals deze.
Kruiden Viooltjes Zwarte bessen

Argentinië is het buurland van Chili, aan de andere kant van de Andes. Profiteert ook van de onbeperkte hoeveelheid irrigatiewater waarin deze bergen voorzien. Veruit het grootste wijnbouwgebied van het land is Mendoza, waar meer dan 80 procent van alle wijn vandaan komt. Evenals bij de buren doen ook cabernet sauvignon, merlot en shiraz voor rood en chardonnay en sauvignon blanc voor wit het hier goed. Ofschoon er ook een aantal Argentijnse troeven bestaan. Vooral met de malbec worden wereldwijd tot de verbeelding sprekende resultaten geboekt. Dat is dan ook inmiddels Argentinie’s populairste druif, ofschoon er vooral ook met cabernet sauvignon prachtige rode wijnen worden geboekt. Beide met veel fruit en kracht, maar toch altijd ook soepel en aangenaam.
Stevig
Stevig
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Tierra Buena is een merk van één van de meer traditionele wijnbedrijven van Argentinië: Finca Flichman. De beroemde Amerikaanse wijnjournalist Robert Parker omschreef dit bedrijf eens als “Probably Argentina’s finest winery”. De wijngaarden van Tierra Buena liggen op ongeveer 600 meter hoogte en hebben een ideaal microklimaat voor het produceren van kwaliteitswijnen. In een groot gedeelte van de wijngaarden wordt met computer gestuurde druppelirrigatie de waterhuishouding op optimale wijze onderhouden. De vinificatie wordt gedaan met ‘state of the art’ aparatuur zoals roestvrijstalen tanks met temperatuur controle, pneumatische persmachines en een volautomatische bottellijn. Sinds kort is er in een groot gedeelte van de wijngaarden computer gestuurde druppel -irrigatie aangelegd voor het op optimale wijze onderhouden van de waterhuishouding.