nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
IGT Marche
  meer
Druiven van deze wijn
Sangiovese
  meer
Mosaico Marche Rosso Piceno - rood , 2014
De wijnen van dit wijngebied aan de Adriatische Oostkust van ItaliŽ zijn fris, kruidig en elegant. De Marche is een uitgestrekt en bergachtig gebied vol met geurige kruiden. Een feest voor de zintuigen: zon, geur en smaak. Zo ook de wijnen van Mosaico.
Kersen Rode bessen Zwarte pruimen

Prachtig wijnland waarin iedere streek wijn wordt gemaakt. Van het koele noorden in Alto Adige tot SiciliŽ, in het warme zuiden. Het succes dankt wijnland ItaliŽ vooral aan zijn ongekende verscheidenheid aan Ďeigení druiven, waarmee schitterend rood, maar ook verrukkelijk wit gemaakt wordt. De meest bekende wijnstreken zijn Piemonte enToscane, fameus om hun rode wijnen als Barbaresco, Barolo en Chianti. Uit Marche komt een van de bekendste witte wijnen van het land, de Verdicchio dei Castelli di Jesi. En laten we vooral ook niet de momenteel zo populaire prosecco niet vergeten, de zacht mousserende wijn uit Veneto.
Soepel
Soepel
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
MosaÔco vinden we aan de oostkust van ItaliŽ, in de streek van de Marche. Dit gebied is beroemd om zijn frisse, fijne wijnen zoals bijvoorbeeld de Verdicchio Classico. Bedrijven in deze streek hebben zich steeds meer geworpen op de productie van moderne wijnen, waar een groeiende markt voor is. MosaÔco doet dat met verve. De wijnen zijn niet complex, maar heerlijk fris en bijzonder smakelijk.