nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
Westkaap
  meer
Druiven van deze wijn
Pinotage
Ruby cabernet
  meer
Bergschaduw rose - rosé , 2008
Westkaap is het verzamelgebied van wijngebieden in het zuidwesten van Zuid-Afrika rondom Kaap de Goede Hoop. Door uit verschllende regio's druiven te gebruiken kan de wijn optimaal rijp en fris gepresenteerd worden.
Bloemen Groene kruiden Rood fruit

‘Baie’ bekend in Nederland natuurlijk. Zuid-Afrika is hier–na Frankrijk- het populairste wijnland. Natuurlijk komt dat omdat we vroeger nogal ‘iets’ van doen hebben gehad met het meest zuidelijke puntje van Afrika. Bij Plus weten we echter nog een pluspunt op te noemen. Wij noemen het wijnland wel eens ‘Kaap de Goede Koop’. Want de wijnen die er vandaan komen zijn, behalve vaak erg lekker, veelal erg prettig geprijsd. Het is dan ook fijn ‘winkelen’ op de wijndomeinen in Stellenbosch, het hart van de wijnindustrie. Vooral met de internationaal bekende druiven als cabernet sauvignon, merlot en shiraz voor rood en chardonnay en sauvignon blanc voor wit worden er heerlijke, soepele en fruitige wijnen gemaakt. En vergeet ook niet eens een fles wit van de chenin blanc –een druif die in Zuid-Afrika ook wel ‘steen’ wordt genoemd- te proeven. En voor de roodliefhebbers is zeker eens pinotage aan te bevelen, gemaakt van een druif die alleen in Zuid-Afrika voorkomt en waarmee heerlijke ‘rooiwijn’ met veel rood fruit en een unieke ‘rokerigheid’ wordt gemaakt.
Droog
Droog rose
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
De wijnen onder het label Bergschaduw worden gemaakt door wijnproducent The Company of Wine People. The Company of Wine People, dat is gevestigd in Stellenbosch, is een samenwerkingsverband tussen een aantal vooraanstaande wijnmakers uit de streek. De wijnen onder het label Bergschaduw worden gemaakt door wijnproducent The Company of Wine People. The Company of Wine People, dat is gevestigd in Stellenbosch, is een samenwerkingsverband tussen een aantal vooraanstaande wijnmakers uit de streek. Vinfruco behartigt de marketing van de aangesloten producenten en maakt onder eigen beheer enkele eigen brands op basis van door de leden aangeleverde wijnen en op contract aangekochte druiven. Door deze positie kan Vinfruco zich inzetten voor de export van Zuid-Afrikaanse wijnen. Tegenwoordig exporteert The Company of Wine People meer dan één miljoen flessen naar Europa.De wijnen onder het label Bergschaduw worden gemaakt door wijnproducent The Company of Wine People. The Company of Wine People, dat is gevestigd in Stellenbosch, is een samenwerkingsverband tussen een aantal vooraanstaande wijnmakers uit de streek. Vinfruco behartigt de marketing van de aangesloten producenten en maakt onder eigen beheer enkele eigen brands op basis van door de leden aangeleverde wijnen en op contract aangekochte druiven. Door deze positie kan Vinfruco zich inzetten voor de export van Zuid-Afrikaanse wijnen. Tegenwoordig exporteert The Company of Wine People meer dan één miljoen flessen naar Europa. The Company of Wine People behartigt de marketing van de aangesloten producenten en maakt onder eigen beheer enkele eigen brands op basis van door de leden aangeleverde wijnen en op contract aangekochte druiven. Door deze positie kan The Company of Wine People zich inzetten voor de export van Zuid-Afrikaanse wijnen. Tegenwoordig exporteert The Company of Wine People meer dan één miljoen flessen naar Europa.