nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
Montagne-Saint-Émilion
  meer
Druiven van deze wijn
Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
Merlot
  meer
Chateau Roches Guitard - rood , 2006
Robuuste, rustieke rode wijnen, die tot de serieuzere wijnen van Bordeaux worden gerekend. Deze wijnen hebben dan ook een duidelijk meer aanwezige structuur. Daarom goede begeleiders aan tafel bij gebraden vleesgerechten. Bordeaux heeft bijna ideale omstandigheden voor het produceren van kwalitatief goede wijnen: een mild klimaat met genoeg zon en een complexe, arme, kalkrijke bodem. Chateau Roches Guitard is een fijn voorbeeld van een eerlijke wijn met deze terroirkenmerken van Montagne Saint-Emilion.
Rood fruit Rozen Zwarte bessen

In Nederland het populairste wijnland. En ook van alle markten thuis. Dit is de oorsprong van Champagne. Denk ook aan wereldberoemde wijngebieden als Bourgogne en Bordeaux. En laten we vooral ook die prachtige wijnen uit de Rhône, de Elzas en de Loire niet vergeten. Bovendien is Zuid-Frankrijk de bakermat voor de bekendste rosé die er bestaat, Provence. En nu we toch aan de Middellandse Zee zijn aangeland, kan er meteen volop genoten worden van de wijnen uit de Languedoc-Roussillon. Plezierige, gulle, fruitige witte-, rosé- en rode wijnen, en bijna altijd meer dan plezierig geprijsd….
Stevig
Stevig
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Deze wijngaard is gelegen in het noorden van de appellatie Saint-Emilion en heeft een rijke historie met Romeinse vestigingen en monumenten. Deze wijn wordt geproduceerd door een klein chateau welke al generaties lang in handen is van de familie Courty.