nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
Saint-Mont
  meer
Druiven van deze wijn
Gros Manseng
Petit Manseng
  meer
Duc de Meynan, Blanc - wit , 2007
Er komen milde droge witte wijnen uit Saint-Mont. Deze verfrissende wijnen worden getypeerd door druivensoorten als Arrufiac en Courbu, typische locale soorten uit ‘le sud-ouest’, een tussen het Dordognedal en de Pyreneeën liggende culinaire regio vol authenticiteit en eigenzinnige wijntradities.
Amandelen Citrus Perzik

In Nederland het populairste wijnland. En ook van alle markten thuis. Dit is de oorsprong van Champagne. Denk ook aan wereldberoemde wijngebieden als Bourgogne en Bordeaux. En laten we vooral ook die prachtige wijnen uit de Rhône, de Elzas en de Loire niet vergeten. Bovendien is Zuid-Frankrijk de bakermat voor de bekendste rosé die er bestaat, Provence. En nu we toch aan de Middellandse Zee zijn aangeland, kan er meteen volop genoten worden van de wijnen uit de Languedoc-Roussillon. Plezierige, gulle, fruitige witte-, rosé- en rode wijnen, en bijna altijd meer dan plezierig geprijsd….
Droog
Droog
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Duc de Meynan is een merk van de Cave de Plaimont. Sinds jaar en dag de toonaangevende cave in het zuidwesten van Frankrijk.