nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
Westkaap
  meer
Druiven van deze wijn
Shiraz
  meer
Nederburg, Duet - rood , 2008
Volle smakelijke wijn, goed gevuld met zwoel fruit van bramen en bosbessen, op de achtergrond een lekkere toon van specerijen. De wijn combineert genoeg zoet en bite om voor bijna iedereen aangenaam te zijn.
Bosbessen Bramen Specerijen

‘Baie’ bekend in Nederland natuurlijk. Zuid-Afrika is hier–na Frankrijk- het populairste wijnland. Natuurlijk komt dat omdat we vroeger nogal ‘iets’ van doen hebben gehad met het meest zuidelijke puntje van Afrika. Bij Plus weten we echter nog een pluspunt op te noemen. Wij noemen het wijnland wel eens ‘Kaap de Goede Koop’. Want de wijnen die er vandaan komen zijn, behalve vaak erg lekker, veelal erg prettig geprijsd. Het is dan ook fijn ‘winkelen’ op de wijndomeinen in Stellenbosch, het hart van de wijnindustrie. Vooral met de internationaal bekende druiven als cabernet sauvignon, merlot en shiraz voor rood en chardonnay en sauvignon blanc voor wit worden er heerlijke, soepele en fruitige wijnen gemaakt. En vergeet ook niet eens een fles wit van de chenin blanc –een druif die in Zuid-Afrika ook wel ‘steen’ wordt genoemd- te proeven. En voor de roodliefhebbers is zeker eens pinotage aan te bevelen, gemaakt van een druif die alleen in Zuid-Afrika voorkomt en waarmee heerlijke ‘rooiwijn’ met veel rood fruit en een unieke ‘rokerigheid’ wordt gemaakt.
Kruidig
Kruidig
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Nederburg is de meest bekende wijn in Zuid-Afrika en vooral bekend om haar jaarlijkse internationale veiling, ‘The Nederburg Auction’. Nederburg is het grootste wijnmerk van Zuid-Afrika, en het staat over de hele wereld op de kaart van vooraanstaande restaurants. De geschiedenis van Nederburg begint in 1792 als de Duitse immigrant Philip Wolvaart een begin maakt met de bouw van de Hofstede Nederburg. Het duurde tot 1937 voor de eerste wijnranken werden geplant. Nederburg is gelegen in het gebied Paarl aan de voet van de Drakensteinberg.