nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
ITP Castilla-La Mancha
  meer
Druiven van deze wijn
Tempranillo
  meer
Vaya Pasada Rosado - rosé , 2009
Castilla y Leon is een enorm wijngebied dat bekend is om zijn aangename wijnen. De wijnen zijn droog maar aromatisch en zeker niet te dun. De Vaya Pasada is een mooi voorbeeld van een rosado gemaakt met echt Spaanse druiven.
Aardbeien Kersen Kruiden

Het grootste land op het Iberisch schiereiland wordt wel ‘het meest opwindende wijnland ter wereld’ genoemd. Vooral de laatste decennia is de ontwikkeling op wijnbouwgebied dan ook enorm geweest. Nieuwe wijnbedrijven schoten als paddestoelen uit de grond. In bekende wijnbouwgebieden als Rioja, Penedès en Navarra Maar ook zijn er nieuwe sterren ‘ontdekt’ zoals Rueda, Jumilla, Somontano en Jumilla, om er maar een paar te noemen. En daar komen steeds lekkerder wijnen vandaan. Frisse witte, stoere rosados en stevige rode. En laten we vooral ook niet de steeds populairder wordende cava’s, de Spaanse belletjeswijnen, niet vergeten. Al met al wordt verwacht dat Spanje door al deze positieve ontwikkelingen in het jaar 2015 zelfs het grootste wijnproducerende land ter wereld is. En daarmee lost het de stuivertje wisselende nummers één en twee Italië en Frankrijk af.
Fruitig
Fruitig rose
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Goede producent die altijd na het plukken zorgt dat de druiven van hun pitten worden ontdaan voordat ze worden gekneusd en geperst, waarna ze in roestvrij stalen vaten worden gedaan voor de fermentatie. De fermentatie geschiedt onder strikte temperatuurcontrole op lage temperatuur.