nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
IGT Sicilia
  meer
Druiven van deze wijn
Chardonnay
Grecanico
  meer
Montalto Chardonnay Bag in Box - wit , 2010
Deze kruidig maar fruitige en sappige witte wijn komt uit SiciliŽ, het grote eiland onder het vasteland van ItaliŽ. Het gebied wordt getypeerd door een extreem klimaat met hitte, wind en soms een wolkbreuk. De wijnen uit SiciliŽ combineren kruidigheid en concentratie met rijp wit fruit.
Bloemen Gele appel Tropisch fruit

Prachtig wijnland waarin iedere streek wijn wordt gemaakt. Van het koele noorden in Alto Adige tot SiciliŽ, in het warme zuiden. Het succes dankt wijnland ItaliŽ vooral aan zijn ongekende verscheidenheid aan Ďeigení druiven, waarmee schitterend rood, maar ook verrukkelijk wit gemaakt wordt. De meest bekende wijnstreken zijn Piemonte enToscane, fameus om hun rode wijnen als Barbaresco, Barolo en Chianti. Uit Marche komt een van de bekendste witte wijnen van het land, de Verdicchio dei Castelli di Jesi. En laten we vooral ook niet de momenteel zo populaire prosecco niet vergeten, de zacht mousserende wijn uit Veneto.
Fruitig
Fruitig
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Montalto vinden we aan de westkant van SiciliŽ, in de streek van de Marsala, ooit een beroemde versterkte en vaak zoete wijn. Bedrijven in deze streek hebben zich dan ook steeds meer geworpen op de productie van droge wijnen, waar wel een groeiende markt voor is. Montalto doet dat met verve. De wijnen zijn niet complex, maar heerlijk soepel en bijzonder smakelijk.