nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
Westkaap
  meer
Druiven van deze wijn
Merlot
  meer
House of Mandela Merlot - rood , 2013
Westkaap is het verzamelgebied van wijngebieden in het zuidwesten van Zuid-Afrika rondom Kaap de Goede Hoop. Door uit verschllende regio's druiven te gebruiken kan de wijn optimaal rijp en fris gepresenteerd worden.
Bramen Laurier Rood fruit

‘Baie’ bekend in Nederland natuurlijk. Zuid-Afrika is hier–na Frankrijk- het populairste wijnland. Natuurlijk komt dat omdat we vroeger nogal ‘iets’ van doen hebben gehad met het meest zuidelijke puntje van Afrika. Bij Plus weten we echter nog een pluspunt op te noemen. Wij noemen het wijnland wel eens ‘Kaap de Goede Koop’. Want de wijnen die er vandaan komen zijn, behalve vaak erg lekker, veelal erg prettig geprijsd. Het is dan ook fijn ‘winkelen’ op de wijndomeinen in Stellenbosch, het hart van de wijnindustrie. Vooral met de internationaal bekende druiven als cabernet sauvignon, merlot en shiraz voor rood en chardonnay en sauvignon blanc voor wit worden er heerlijke, soepele en fruitige wijnen gemaakt. En vergeet ook niet eens een fles wit van de chenin blanc –een druif die in Zuid-Afrika ook wel ‘steen’ wordt genoemd- te proeven. En voor de roodliefhebbers is zeker eens pinotage aan te bevelen, gemaakt van een druif die alleen in Zuid-Afrika voorkomt.
Soepel
Soepel
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
De Mandela’s zijn zelf verantwoordelijk voor Royal House of Mandela. Nelson Mandela’s oudste dochter Makaziwe ‘Maki’ Mandela is directievoorzitter. Daarmee is de bedrijfsvoering in ervaren handen, want behalve een studie aan de Universiteit van Massachuse