nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
Westkaap
  meer
Druiven van deze wijn
Cabernet Sauvignon
Merlot
Petit Verdot
  meer
Schalkenbosch Cabernet-Merlot-Petit Verdot - rood , 2015
Zuid Afrika staat al geruime tijd op de kaart als belangrijk wijnland. De meest bekende regio’s zijn Paarl en Stellenbosch, maar de Robertson regio is ook meer dan het vermelden waard. Robertson ligt op 160 kilometer van Kaapstad, een “must” om te bezoeken als je in Zuid Afrika bent. Het klimaat in Robertson is warm en droog. Hierdoor is irrigatie uit de Breederivier noodzakelijk. De Indische Oceaan zorgt ervoor dat er 's nachts een koele bries over de wijngaarden gaat. Dat bevordert de frisheid in de wijnen en dat is te proeven bij deze wijnen van Schalkenbosch.
Kersen Zwarte bessen Zwarte pruimen

‘Baie’ bekend in Nederland natuurlijk. Zuid-Afrika is hier–na Frankrijk- het populairste wijnland. Natuurlijk komt dat omdat we vroeger nogal ‘iets’ van doen hebben gehad met het meest zuidelijke puntje van Afrika. Bij Plus weten we echter nog een pluspunt op te noemen. Wij noemen het wijnland wel eens ‘Kaap de Goede Koop’. Want de wijnen die er vandaan komen zijn, behalve vaak erg lekker, veelal erg prettig geprijsd. Het is dan ook fijn ‘winkelen’ op de wijndomeinen in Stellenbosch, het hart van de wijnindustrie. Vooral met de internationaal bekende druiven als cabernet sauvignon, merlot en shiraz voor rood en chardonnay en sauvignon blanc voor wit worden er heerlijke, soepele en fruitige wijnen gemaakt. En vergeet ook niet eens een fles wit van de chenin blanc –een druif die in Zuid-Afrika ook wel ‘steen’ wordt genoemd- te proeven. En voor de roodliefhebbers is zeker eens pinotage aan te bevelen, gemaakt van een druif die alleen in Zuid-Afrika voorkomt.
Kruidig
Kruidig
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren
Wie Schalkenbosch zegt, zegt Robertson! Ook wel: ‘de vallei van wijn en rozen’. Het klimaat is warm en droog, de Breederivier zorgt voor water, de Indische Oceaan voor een verkoelende bries en de wijnmakers van Schalkenbosch voor een frisse kijk op wijn maken.