nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
La Mancha
  meer
Druiven van deze wijn
Tempranillo
  meer
Cultus Tempranillo biologisch - rood , 2015
Tempranillo is de nationale blauwe druif van Spanje. Deze dankt zijn faam voornamelijk aan de resultaten die er in Rioja mee worden geboekt. Maar ‘de vroeg-rijpe’, wat letterlijk de vertaling is van tempranillo, voelt zich ook elders in Spanje op zijn plek. Bij Cultus in La Mancha weten ze dat. Daar maken van tempranillo een perfecte, biologische rode wijn. Soepel, zacht en sappig. Met volop rijpe kersen en bessen en een milde afdronk. Kan wat koeler gedronken worden en smaakt dan uitstekend bij stoofschotels, pasta met een vleessaus of saucijsjes.
Aardbeien Bosbessen Kersen

Het grootste land op het Iberisch schiereiland wordt wel ‘het meest opwindende wijnland ter wereld’ genoemd. Vooral de laatste decennia is de ontwikkeling op wijnbouwgebied dan ook enorm geweest. Nieuwe wijnbedrijven schoten als paddestoelen uit de grond. In bekende wijnbouwgebieden als Rioja, Penedčs en Navarra Maar ook zijn er nieuwe sterren ‘ontdekt’ zoals Rueda, Jumilla, Somontano en Jumilla, om er maar een paar te noemen. En daar komen steeds lekkerder wijnen vandaan. Frisse witte, stoere rosados en stevige rode. En laten we vooral ook niet de steeds populairder wordende cava’s, de Spaanse belletjeswijnen, niet vergeten. Al met al wordt verwacht dat Spanje door al deze positieve ontwikkelingen in het jaar 2015 zelfs het grootste wijnproducerende land ter wereld is. En daarmee lost het de stuivertje wisselende nummers één en twee Italië en Frankrijk af.
Soepel
Soepel
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Cultus is een goede wijnmaker die geen onkruid- en insectenverdelgers in de wijngaard gebruikt. En ook geen kunstmest. Vandaar dat zijn Cultus wijnen als biologisch door het leven mogen. Dat wordt dus extra genieten.