nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
Touraine
  meer
Druiven van deze wijn
Sauvignon Blanc
  meer
Le Comte de St. Aign AOC Touraine Sauvignon Blanc - wit , 2015
Touraine geeft fijne, frisse, sappige witte wijnen met mild fruit. Het dal van de Loire, Frankrijks meest bepalende rivier, wordt ook wel de tuin van Frankrijk genoemd. Door de noordelijke ligging van het gebied worden de meeste wijnen getypeerd door een zekere frisheid zo ook deze Touraine Sauvignon Blanc.
Citrus Gemaaid gras Groene appel

In Nederland het populairste wijnland. En ook van alle markten thuis. Dit is de oorsprong van Champagne. Denk ook aan wereldberoemde wijngebieden als Bourgogne en Bordeaux. En laten we vooral ook die prachtige wijnen uit de Rhône, de Elzas en de Loire niet vergeten. Bovendien is Zuid-Frankrijk de bakermat voor de bekendste rosé die er bestaat, Provence. En nu we toch aan de Middellandse Zee zijn aangeland, kan er meteen volop genoten worden van de wijnen uit de Languedoc-Roussillon. Plezierige, gulle, fruitige witte-, rosé- en rode wijnen, en bijna altijd meer dan plezierig geprijsd….
Droog
Droog
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Dit wijnhuis uit de Loire streek heeft de ware passie voor authentieke Sauvignon Blanc wijnen. Wijnmaker Thierry Merlet is afkomstig uit het Touraine gebied. De visie om onderscheidende wijnen met behulp van de nieuwste technieken en technologieën te produceren hebben tezamen geleid tot een uitstekend aanbod van Sauvignon Blanc wijnen, die elk internationaal erkend om hun hoge kwaliteit.