nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
La Mancha
  meer
Druiven van deze wijn
Verdejo
  meer
Arbol de Vida Verdejo biodynamisch - wit , 2015
Deze wijn is gemaakt van druiven uit La Mancha, het grote, warme Spaanse wijngebied in het midden van Spanje. Dit gebied geeft hier een sappige wijn met een zuivere fruitsmaak.
Bloemen Gedroogd fruit Kruiden

Het grootste land op het Iberisch schiereiland wordt wel ‘het meest opwindende wijnland ter wereld’ genoemd. Vooral de laatste decennia is de ontwikkeling op wijnbouwgebied dan ook enorm geweest. Nieuwe wijnbedrijven schoten als paddestoelen uit de grond. In bekende wijnbouwgebieden als Rioja, Penedès en Navarra Maar ook zijn er nieuwe sterren ‘ontdekt’ zoals Rueda, Jumilla, Somontano en Jumilla, om er maar een paar te noemen. En daar komen steeds lekkerder wijnen vandaan. Frisse witte, stoere rosados en stevige rode. En laten we vooral ook niet de steeds populairder wordende cava’s, de Spaanse belletjeswijnen, niet vergeten. Al met al wordt verwacht dat Spanje door al deze positieve ontwikkelingen in het jaar 2015 zelfs het grootste wijnproducerende land ter wereld is. En daarmee lost het de stuivertje wisselende nummers één en twee Italië en Frankrijk af.
Fruitig
Fruitig
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
De familie Parra Jimenez hebben hun wijngaarden in het kader van de biologisch-dynamische landbouw opgezet. De druiven worden geteeld zonder het gebruik van pesticiden. Het doel is om voedsel vitaler, fysieke en spiritueel te houden. Parra Jimenez broers maken het Arbol de Vida wijn, waarvan de betekenis verwijst naar de onderlinge verbondenheid van al het leven op onze planeet en dient als een metafoor voor gemeenschappelijke afstamming in de zin van de evolutie.