nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
IGT Sicilia
  meer
Druiven van deze wijn
Pinot Gris
  meer
Primosole Pinot Grigio Organic - wit , 2015
De beroemdste witte druif van ItaliŽ schittert ook op SiciliŽ. Wat maakt de familie Castellani van Primosole daar heerlijk wit mee. Kwestie van ervaringÖWijn maken doen ze namelijk sinds 1903. Hun pinot grigio is dan ook ouderwets lekker. Zal komen omdat ze Ďm biologisch maken. Dan zijn geur en smaak op hun puurst. Dat betekent dus onbeperkt genieten van een heldere strogele kleur. U ruikt appel en peer, met wat citrusfruit. En u proeft een dorstlessende en verkwikkende bianco. Eentje die vooral erg smaakt bij mosseltjes, garnalen of lichte pastaís.
Citrus Gele appel Peer

ItaliŽ is een prachtig wijnland waarin iedere streek wijn wordt gemaakt. Van het koele noorden in Alto Adige tot SiciliŽ, in het warme zuiden. Het succes dankt wijnland ItaliŽ vooral aan zijn ongekende verscheidenheid aan Ďeigení druiven, waarmee schitterend rood, maar ook verrukkelijk wit gemaakt wordt. De meest bekende wijnstreken zijn Piemonte enToscane, fameus om hun rode wijnen als Barbaresco, Barolo en Chianti. Uit Marche komt een van de bekendste witte wijnen van het land, de Verdicchio dei Castelli di Jesi. En laten we vooral ook niet de momenteel zo populaire prosecco niet vergeten, de zacht mousserende wijn uit Veneto.
Droog
Droog
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Sinds het jaar 1903 exporteert de familie Castellani hun wijnen uit Toscane. In de afgelopen decennia zijn zij verander en geŽvolueerd, maar de filosofie van het werk constant gebleven: 'De kwaliteit van de wijn begint in de wijngaard'. Het doel van de familie is om memorabele wijnen te creŽren. Dit is ook de reden waarom er de afgelopen tien jaar steeds meer geÔnvesteerd wordt in onderzoeken naar nieuwe technologieŽn in hun wijnkelders.