nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
San Juan
  meer
Druiven van deze wijn
Malbec
  meer
Callia Blend de Terroirs Malbec & Malbec 2015 - rood , 2014
Malbec is de nationale druif van Argentinië. Er worden geweldige resultaten mee gerealiseerd. Ook in San Juan, na Mendoza, het meest toonaangevende wijngebied. En dan met name bij Callia. Dat is een van de belangrijkste bodega’s die in het bezit is van – we mogen trots zijn – de Nederlandse familie Pon. Ook deze heeft het beste voor met de malbec en laat deze groeien op twee buitengewone wijngaarden. Kortom, dubbelop genieten. Van rijp rood en zwart fruit. Plus een subtiele afdronk met milde tannines. Aanrader bij het mooiste rode vlees of de barbecue.
Rood fruit Vanille Zwarte pruimen

Het buurland van Chili, aan de andere kant van de Andes. Profiteert ook van de onbeperkte hoeveelheid irrigatiewater waarin deze bergen voorzien. Veruit het grootste wijnbouwgebied van het land is Mendoza, waar meer dan 80 procent van alle wijn vandaan komt. Evenals bij de buren doen ook cabernet sauvignon, merlot en shiraz voor rood en chardonnay en sauvignon blanc voor wit het hier goed. Ofschoon er ook een aantal Argentijnse troeven bestaan. Vooral met de malbec worden wereldwijd tot de verbeelding sprekende resultaten geboekt. Dat is dan ook inmiddels Argentinie’s populairste druif, ofschoon er vooral ook met cabernet sauvignon prachtige rode wijnen worden geboekt. Beide met veel fruit en kracht, maar toch altijd ook soepel en aangenaam.
Stevig
Stevig
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Bodegas Callia bewijst dat ook een jonge bodega in korte tijd wijnen van topkwaliteit kan maken. Callia bezit ruim 240 hectare wijngaard in de Tulúm Vallei in de provincie San Juan. De wijngaarden bevinden zich op een gemiddelde hoogte van 630 meter boven zeeniveau. De bodem bestaat overwegend uit alluviale zandgronden en leemachtige klei. Vanwege de geringe neerslag past men een geavanceerd systeem van druppelirrigatie toe met puur smeltwater uit de Andes. Door ligging, terroir en klimaatvariaties optimaal te benutten weet Callia een grote diversiteit aan wijnen te produceren.