nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
La Mancha
  meer
Druiven van deze wijn
Sauvignon Blanc
  meer
Fairgrape Airen sauvignon blanc - wit , 2015
La Mancha, een verrukkelijke wijnstreek net ten zuiden van Madrid. Vooral Spanje’s ‘eigen’ druiven floreren er. Neem bijvoorbeeld de airèn. In handen van een goede wijnmaker geeft deze witte druif een sappige, frisse, lichtfruitige wijn. En goed is de wijnmaker van Cultus. Bovendien gebruikt deze geen onkruid- en insectenverdelgers in de wijngaard. En ook geen kunstmest. Vandaar dat zijn Cultus als biologisch door het leven mag. Dat wordt dus extra genieten van deze Spaanse blanco als aperitief. Maar schenk ‘m vooral ook bij niet al te pittige rijstgerechten, gebakken kabeljauw of een lekkerbekje.
Gele appel Peer Tropisch fruit

Het grootste land op het Iberisch schiereiland wordt wel ‘het meest opwindende wijnland ter wereld’ genoemd. Vooral de laatste decennia is de ontwikkeling op wijnbouwgebied dan ook enorm geweest. Nieuwe wijnbedrijven schoten als paddestoelen uit de grond. In bekende wijnbouwgebieden als Rioja, Penedès en Navarra Maar ook zijn er nieuwe sterren ‘ontdekt’ zoals Rueda, Jumilla, Somontano en Jumilla, om er maar een paar te noemen. En daar komen steeds lekkerder wijnen vandaan. Frisse witte, stoere rosados en stevige rode. En laten we vooral ook niet de steeds populairder wordende cava’s, de Spaanse belletjeswijnen, niet vergeten. Al met al wordt verwacht dat Spanje door al deze positieve ontwikkelingen in het jaar 2015 zelfs het grootste wijnproducerende land ter wereld is. En daarmee lost het de stuivertje wisselende nummers één en twee Italië en Frankrijk af.
Droog
Droog
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Goede wijnmaker die geen chemische onkruid- en insectenverdelgers in de wijngaard gebruikt. En ook geen kunstmest. Vandaar dat zijn wijnen als biologisch door het leven mogen.