nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
Navarra
  meer
Druiven van deze wijn
Garnacha
  meer
Hollands Vakmanschap Geirnaerdt Garnacha FLS 75CL - rood , 2015
Navarra, hoewel een oud traditioneel wijngebied in Spanje waar met moderne technieken wijnen worden gemaakt die een bijzonder goede prijs kwaliteitsverhouding hebben. De wijnen hebben lekker rijp fruit en een goede structuur.
Confiture Kruiden Rode bessen

Het grootste land op het Iberisch schiereiland wordt wel ‘het meest opwindende wijnland ter wereld’ genoemd. Vooral de laatste decennia is de ontwikkeling op wijnbouwgebied dan ook enorm geweest. Nieuwe wijnbedrijven schoten als paddestoelen uit de grond. In bekende wijnbouwgebieden als Rioja, Penedès en Navarra Maar ook zijn er nieuwe sterren ‘ontdekt’ zoals Rueda, Jumilla, Somontano en Jumilla, om er maar een paar te noemen. En daar komen steeds lekkerder wijnen vandaan. Frisse witte, stoere rosados en stevige rode. En laten we vooral ook niet de steeds populairder wordende cava’s, de Spaanse belletjeswijnen, niet vergeten. Al met al wordt verwacht dat Spanje door al deze positieve ontwikkelingen in het jaar 2015 zelfs het grootste wijnproducerende land ter wereld is. En daarmee lost het de stuivertje wisselende nummers één en twee Italië en Frankrijk af.
Soepel
Soepel
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Bij Bodega La Casa de Lúculo , gelegen in Mendigorría in de Navarra , wordt gewerkt met kleine batches van geselecteerde druiven om bijzondere wijnen te creëren. Louis Geirnaerd nam samen met zijn vrouw en de biologisch-dynamische wijnmaker Juan Glaria een kleine bodega in Navarra over. Het resultaat vindt u in deze heerlijke Garnacha