nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
IGP Val de Loire
  meer
Druiven van deze wijn
Sauvignon Blanc
  meer
Hollands Vakmanschap Loupart Sauvignon Blanc - wit , 2015
De droge, levendige witte wijnen uit de Loire zijn knisperend met een fijne frisheid van kruisbessen, asperges en gemaaid gras. Het dal van de Loire, Frankrijks meest bepalende rivier, wordt ook wel de tuin van Frankrijk genoemd. Door de noordelijke ligging van het gebied worden de meeste wijnen getypeerd door een fijne frisheid.
Buxus Groene appel Kruisbessen

In Nederland het populairste wijnland. En ook van alle markten thuis. Dit is de oorsprong van Champagne. Denk ook aan wereldberoemde wijngebieden als Bourgogne en Bordeaux. En laten we vooral ook die prachtige wijnen uit de Rhône, de Elzas en de Loire niet vergeten. Bovendien is Zuid-Frankrijk de bakermat voor de bekendste rosé die er bestaat, Provence. En nu we toch aan de Middellandse Zee zijn aangeland, kan er meteen volop genoten worden van de wijnen uit de Languedoc-Roussillon. Plezierige, gulle, fruitige witte-, rosé- en rode wijnen, en bijna altijd meer dan plezierig geprijsd….
Droog
Droog
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Als geboren en getogen Brabander en mét een Franse familienaam heeft Charles altijd al wat gehad met ‘het goede leven’. En daar dragen zijn druiven nu een steentje aan bij. Samen met zijn beste vrienden is hij een wijndomein in de Loire begonnen om zijn favoriete druif te verbouwen, de sauvignon blanc druif.