nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
IGT Salento
  meer
Druiven van deze wijn
Primitivo
  meer
PLUS Oeroud Druivenras Primitivo FLS 75CL - rood , 2015
De Primitivo-druif is een vroegrijpe blauwe druif die voornamelijk in Puglia groeit, de hiel van de laars aan de Adriatische zee. Het betreft een kleine druif die zoals gezegd goed tegen droogte en warmte kan.
Primitivo was voorheen voornamelijk een mengwijn, krachtig met flink wat alcohol (14-14,5%). Nu staat de wijn bekend als verleidelijke, zoete wijn, vol rijpe tannine en robuust. Lange tijd werd de Primitivo-druif enkel gebruikt als smaak- of kleurversterker voor andere, minder stevige, rode wijnen. Begin jaren negentig van de vorige eeuw begonnen Pugliese wijnmakers met het produceren van echte Primitivo-wijnen. De eerste jaren leidde deze een vrijwel onbekend bestaan, maar langzaamaan kwam de erkenning van de Primitivo in een stroomversnelling. Vandaag de dag is er zelfs sprake van een erg modieuze druif.
Kersen Kruiden Zwarte pruimen

Prachtig wijnland waarin iedere streek wijn wordt gemaakt. Van het koele noorden in Alto Adige tot SiciliŽ, in het warme zuiden. Het succes dankt wijnland ItaliŽ vooral aan zijn ongekende verscheidenheid aan Ďeigení druiven, waarmee schitterend rood, maar ook verrukkelijk wit gemaakt wordt. De meest bekende wijnstreken zijn Piemonte enToscane, fameus om hun rode wijnen als Barbaresco, Barolo en Chianti. Uit Marche komt een van de bekendste witte wijnen van het land, de Verdicchio dei Castelli di Jesi. En laten we vooral ook niet de momenteel zo populaire prosecco niet vergeten, de zacht mousserende wijn uit Veneto.
Stevig
Stevig
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
PLUS is als aanbieder van wijn onder eigen label goed in staat te werken met grotere volumes, zonder de identiteit en authenticiteit van de verschillende producten uit het oog te verliezen. PLUS kan zo een bijzondere selectie van wijnen over de hele wereld aan bieden. Alle wijnen worden geproduceerd met de modernste productiefaciliteiten. Deze moderne technieken hebben enorm geholpen tot de beschaving van de Primitivo-druif. Er is nu sprake van een elegante, soepele en intens smakende wijn van een aanbevelingswaardige kwaliteit.