nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
Paarl
  meer
Druiven van deze wijn
Chenin Blanc
  meer
Hollands Vakmanschap Verhaak & Ras Chenin Blanc F 75CL - wit , 2015
De milde en sappige witte wijnen uit Zuid-Afrika hebben veel sap en zijn vol lekker rijp fruit. Zuid-Afrika heeft zich in de laatste twintig jaar opgewerkt tot een van de grootste wijnleveranciers voor de Nederlandse markt. Vooral door een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Paarl is een wijngebied aan de zuid-westkust van Zuid-Afrika ten noordoosten van Kaapstad in het binnenland, door de warmte worden de druiven hier optimaal rijp. Van oudsher een gebied met veel focus op de productie van fijne witte wijnen waar deze een mooi voorbeeld van is.
Ananas Citrus Gedroogd fruit

‘Baie’ bekend in Nederland natuurlijk. Zuid-Afrika is hier–na Frankrijk- het populairste wijnland. Natuurlijk komt dat omdat we vroeger nogal ‘iets’ van doen hebben gehad met het meest zuidelijke puntje van Afrika. Bij Plus weten we echter nog een pluspunt op te noemen. Wij noemen het wijnland wel eens ‘Kaap de Goede Koop’. Want de wijnen die er vandaan komen zijn, behalve vaak erg lekker, veelal erg prettig geprijsd. Het is dan ook fijn ‘winkelen’ op de wijndomeinen in Stellenbosch, het hart van de wijnindustrie. Vooral met de internationaal bekende druiven als cabernet sauvignon, merlot en shiraz voor rood en chardonnay en sauvignon blanc voor wit worden er heerlijke, soepele en fruitige wijnen gemaakt. En vergeet ook niet eens een fles wit van de chenin blanc –een druif die in Zuid-Afrika ook wel ‘steen’ wordt genoemd- te proeven.
Droog
Droog
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren
Eric en Mariëtte wisten vanaf het moment dat ze elkaar in 1987 ontmoetten dat ze voor elkaar voorbestemd waren. Dat zij samen iets grensverleggend gingen doen stond toen ook al vast. Maar dat dit zou resulteren in een Zuid-Afrikaans wijndomein… Nu maken zij het heerlijkste wit van de Chenin druif in Paarl, op klipperige grond die ideaal is voor het maken van mooie wijnen! Geniet van hun passie met deze heerlijke wijn geselecteerd door PLUS.