nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
IGT Puglia
  meer
Druiven van deze wijn
Fiano
  meer
PLUS Oeroud Druivenras Fiano FLS 75CL - wit , 2015
Deze relatief onbekende druif komt voor in het zuiden van Italië en dan met name in het wijngebied Campanië. Deze Fiano is afkomstig uit Puglia. Waarom deze druif de Fiano wordt genoemd doet de gemoederen nog altijd bezig houden. Er zijn maar liefst drie verklaring voor haar naam.
De eerste verklaring is dat de naam komt van “appiano”, dat is een soort appel. De tweede is dat de naam is afgeleid van het stadje Apia in de provincie Avellino. De laatste theorie is dat het van “apium” komt, een plant uit de selderfamilie. De Fiano heeft namelijk fruitige aroma’s.
Anijs Mango Mint

Prachtig wijnland waarin iedere streek wijn wordt gemaakt. Van het koele noorden in Alto Adige tot Sicilië, in het warme zuiden. Het succes dankt wijnland Italië vooral aan zijn ongekende verscheidenheid aan ‘eigen’ druiven, waarmee schitterend rood, maar ook verrukkelijk wit gemaakt wordt. De meest bekende wijnstreken zijn Piemonte enToscane, fameus om hun rode wijnen als Barbaresco, Barolo en Chianti. Uit Marche komt een van de bekendste witte wijnen van het land, de Verdicchio dei Castelli di Jesi. En laten we vooral ook niet de momenteel zo populaire prosecco niet vergeten, de zacht mousserende wijn uit Veneto.
Fruitig
Fruitig
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Goede door PLUS geselecteerde producent want de rendementen van de druif moeten laag worden gehouden om zo een karaktervol product te produceren. Dat is eigenlijk best logisch, want de druiven van de Fiano zijn klein en het sap dat eruit komt zeer beperkt.
Waar de producenten ook rekening mee dienen te houden is dat zij met uiterste nauwkeurigheid moet worden gedegusteerd. De heerlijke aroma’s die de Fiano draagt zullen anders niet goed tot hun recht komen