nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
IGP Vaucluse
  meer
Druiven van deze wijn
Viognier
  meer
Vallis Terra Viognier FLS 75CL - wit , 2015
De IGP-wijnen uit het in Zuid-Frankrijk gelegen gebied de Vaucluse zijn aangenaam kruidig en charmant en het best als ze jong gedronken worden. IGP-wijnen worden hier niet alleen gemaakt van typische inheemse druivensoorten, maar ook van de ‘grote, beroemde’ druivensoorten als chardonnay, sauvignon blanc, cabernet sauvignon, merlot, grenache en syrah. In IGP-wijnen zijn de druivensoort, het terroir en de gedrevenheid van de wijnbouwer goed op elkaar afgestemd.
Abrikozen Bloemen Citrus

In Nederland het populairste wijnland. En ook van alle markten thuis. Dit is de oorsprong van Champagne. Denk ook aan wereldberoemde wijngebieden als Bourgogne en Bordeaux. En laten we vooral ook die prachtige wijnen uit de Rhône, de Elzas en de Loire niet vergeten. Bovendien is Zuid-Frankrijk de bakermat voor de bekendste rosé die er bestaat, Provence. En nu we toch aan de Middellandse Zee zijn aangeland, kan er meteen volop genoten worden van de wijnen uit de Languedoc-Roussillon. Plezierige, gulle, fruitige witte-, rosé- en rode wijnen, en bijna altijd meer dan plezierig geprijsd….
Droog
Droog
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Vallis Terra is een wijnproducent die in staat is te werken met grote volumes, zonder de identiteit en authenticiteit van de verschillende druivensoorten uit het oog te verliezen.