nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
Valle Central
  meer
Druiven van deze wijn
Sauvignon Blanc
  meer
Yay! Fri-yay! FLS 75CL - wit , 2015
De milde en mooi gerijpte wijnen uit Chili hebben veel elegantie en zijn vol lekker rijp fruit. Chili heeft zich in de laatste decennia ontwikkeld tot een van de betrouwbaarste wijnleveranciers voor de Nederlandse markt. Vooral door een goede prijs/kwaliteitsverhouding van wijnen met milde zuren die wel lekker fris en enigszins lichtvoetig blijven. Valle Central is het grote wijngebied ten zuiden van Santiago. Uit dat gebied komen de meeste wijnen uit Chili.
Citrus Kruisbessen Peer

Dit Zuid-Amerikaanse land wordt ook wel ‘het paradijs voor wijnmakers’ genoemd. Perfect klimaat, de juiste grondsoorten, voldoende water uit de Andes en niet of nauwelijks natuurlijke ‘vijanden’ voor de druif, zoals schimmel of schadelijke insecten. Chili is dan ook van nature bijna ‘biologisch’ te noemen. De wijnmakers boeken tot op heden hun grootste successen met de internationaal bekende druiven cabernet sauvignon, merlot en shiraz voor rood en chardonnay en sauvignon blanc voor wit. Vooral het rood van de cabernet sauvignon uit dit land is fameus om zijn ongekende zwarte bessenaroma en –smaak. Behalve met deze druiven worden er ook steeds fraaiere resultaten geboekt door rood te maken van carmenčre –waarvan men tot voor kort dacht dat dit merlot was- en van pinot noir, de druif die Bourgogne wereldberoemd heeft gemaakt. En wat wit betreft moet u zeker eens de viognier in de gaten houden. Dat doen we bij Plus ook…
Droog
Droog
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren
Wat is YAY!?
• Wijnconcept ontwikkeld voor- en door vrouwen, met name gericht op de leeftijd 25-40 jaar
• Geen ingewikkeld gedoe met wijngaarden en andere blabla op het etiket, maar kiezen uit moods
• Wijnassortiment gekozen door vrouwen op basis van welke wijn bij welke mood past
Want: Onderzoek leert dat de stemming de keuze van de wijn bepaalt. Daarom hebben we YAY! gebaseerd op je stemming, ofwel mood.