nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
South Eastern Australia
  meer
Druiven van deze wijn
Chardonnay
  meer
YaY! Let’s go out - wit , 2015
De geconcentreerde witte wijnen uit South Eastern Australia zijn aangenaam fruitig met mooi dik fruit en vaak een hint van vanille door het gebruikte eikenhout. South Eastern Australia heeft zich in de laatste twintig jaar gevormd tot een professioneel gerund gebied dat wijnen met een duidelijk cepage karakter van constante kwaliteit levert.
Citrus Mango Perzik

In Nederland één van de meest geliefde Nieuwe Wereld wijnlanden. En nog ieder jaar groeit deze populariteit. Dankzij de soepele rode wijnen die er vandaan komen, waarin de zon schijnt en de ‘harde’ kantjes ontbreken. Er wordt veel gewerkt met internationaal bekende druivenrassen zoals cabernet sauvignon, merlot en syrah. Hoewel laatstgenoemde Down Under veelal shiraz wordt genoemd. Vooral met deze druif produceren de Australische wijnboeren dermate mooie wijnen dat ze deze als het visitekaartje van het land beschouwen. Australië vindt dan ook eigenlijk dat de shiraz hun nationale druif is. Wat wit betreft zijn de chardonnay en de sauvignon blanc de meest aangeplante druiven. Daarmee wordt wit gemaakt met veel geur en smaak. Vooral de liefhebbers van tropisch fruit zullen ervan genieten.
Droog
Droog
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren
Wat is YAY!?
• Wijnconcept ontwikkeld voor- en door vrouwen, met name gericht op de leeftijd 25-40 jaar
• Geen ingewikkeld gedoe met wijngaarden en andere blabla op het etiket, maar kiezen uit moods
• Wijnassortiment gekozen door vrouwen op basis van welke wijn bij welke mood past
Want: Onderzoek leert dat de stemming de keuze van de wijn bepaalt. Daarom hebben we YAY! gebaseerd op je stemming, ofwel mood.