nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
Utiel-Requena
  meer
Druiven van deze wijn
Tempranillo
  meer
YaY! He’s not that good a kisser anyway - rood , 2015
Utiel-Requena is een relatief nieuw wijngebied in Spanje waar met moderne technieken wijnen worden gemaakt die een bijzonder goede prijs kwaliteitsverhouding hebben. De wijnen hebben lekker rijp fruit en een goede structuur.
Vanille

Het grootste land op het Iberisch schiereiland wordt wel ‘het meest opwindende wijnland ter wereld’ genoemd. Vooral de laatste decennia is de ontwikkeling op wijnbouwgebied dan ook enorm geweest. Nieuwe wijnbedrijven schoten als paddestoelen uit de grond. In bekende wijnbouwgebieden als Rioja, Penedès en Navarra Maar ook zijn er nieuwe sterren ‘ontdekt’ zoals Rueda, Jumilla, Somontano en Jumilla, om er maar een paar te noemen. En daar komen steeds lekkerder wijnen vandaan. Frisse witte, stoere rosados en stevige rode. En laten we vooral ook niet de steeds populairder wordende cava’s, de Spaanse belletjeswijnen, niet vergeten. Al met al wordt verwacht dat Spanje door al deze positieve ontwikkelingen in het jaar 2015 zelfs het grootste wijnproducerende land ter wereld is. En daarmee lost het de stuivertje wisselende nummers één en twee Italië en Frankrijk af.
Kruidig
Kruidig
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Wat is YAY!?
• Wijnconcept ontwikkeld voor- en door vrouwen, met name gericht op de leeftijd 25-40 jaar
• Geen ingewikkeld gedoe met wijngaarden en andere blabla op het etiket, maar kiezen uit moods
• Wijnassortiment gekozen door vrouwen op basis van welke wijn bij welke mood past
Want: Onderzoek leert dat de stemming de keuze van de wijn bepaalt. Daarom hebben we YAY! gebaseerd op je stemming, ofwel mood.