nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
Marlborough
  meer
Druiven van deze wijn
Sauvignon Blanc
  meer
Villa Maria sauvignon blanc - wit , 2015
Bakermat van de Nieuw Zeelandse wijnbouw. Nu een van de meest beroemde nieuwe wereldgebieden voor de aanbouw van sauvignon blanc en pinot noir.
Asperges Citrus Tropisch fruit

Een van de jongste Nieuwe Wereldwijnlanden. Staat pas sinds 1973 op de ‘wijnkaart’ toen er op Marlborough, het noordelijkste puntje van het Zuideiland heerlijke witte wijn van de Sauvignon blanc druif werd geoogst. Nog gelukkiger worden wij van het feit dat de kwaliteit daarvan (nog) niet onder te lijden heeft, maar dat de prijs wel daalt. Tot voor kort waren Sauvignon blancs uit Nieuw-Zeeland te kostbaar voor de supermarkt. Maar tegenwoordig zijn ze ook binnen ons bereik gekomen. Nu nog even wachten tot hetzelfde met een rode wijn van de Pinot noir gebeurt. Want daar worden ook wonderschone resultaten mee geboekt.
Droog
Droog
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Als er één wijnmaker in Nieuw-Zeeland is die weet hoe top wijnen te maken, is het wel Villa Maria; Villa Maria heeft meerdere malen prijzen gewonnen voor " Nieuw-Zeelandse Producent van het Jaar" en heeft de top 50 van beste wijnmakers (door Winespectator Magazine) behaald.

In 1961 opgericht door George Fistonich. Door zijn enthousiasme won Villa Maria al snel veel prijzen, zowel in Nieuw-Zeeland als daarbuiten. Vanaf het begin was het doel van Villa Maria om wijnen te maken met een eigen, regionaal karakter. Bij de selectie van de wijngaarden die druiven mogen leveren wordt dan ook specifiek op terroir en kwaliteit gelet.