nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
Barolo
  meer
Druiven van deze wijn
Nebbiolo
  meer
Villa Ilaria Barolo - rood , 2010
Villa Ilaria Barolo, wijn uit het beroemde wijngebied Barbaresco in Piemonte. Door het gebruik van de druif Nebbiolo hebben deze wijnen een heel eigen karakter. De wijnen van Barbaresco en buurgebied Barolo worden wereldwijd hoog aangeschreven. Ricossa Barolo is een goed voorbeeld van een eerlijke wijn uit dit gebied.
Truffel Zwarte bessen Zwarte olijf

Itali๋e is een prachtig wijnland waarin iedere streek wijn wordt gemaakt. Van het koele noorden in Alto Adige tot Sicili๋, in het warme zuiden. Het succes dankt wijnland Itali๋ vooral aan zijn ongekende verscheidenheid aan ‘eigen’ druiven, waarmee schitterend rood, maar ook verrukkelijk wit gemaakt wordt. De meest bekende wijnstreken zijn Piemonte enToscane, fameus om hun rode wijnen als Barbaresco, Barolo en Chianti. Uit Marche komt een van de bekendste witte wijnen van het land, de Verdicchio dei Castelli di Jesi. En laten we vooral ook niet de momenteel zo populaire prosecco niet vergeten, de zacht mousserende wijn uit Veneto.

Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Deze Barolo wordt gemaakt door de Sartirano familie. Paolo en Guido Sartirano zijn al de derde generatie wijnmakers binnen de familie. De Sartirano familie is sinds 1871 actief met het maken van wijn. Deze Barolo is dan ook een prachtig traditionele wijn.