nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
IGT Puglia
  meer
Druiven van deze wijn
Merlot
Negroamaro
Primitivo
  meer
Appasimento Rosso IGT Puglia - rood , 2015
De druiven komen van geselecteerde wijngaarden in de Salento regio, waar deze pas in oktober worden geoogst, om een rijpheid te krijgen met een hoog suikergehalte en een goede alcoholpotentie. De druiven worden op een natuurlijke wijze gedroogd op de wijnstok voor ongeveer 15 dagen. Tijdens deze 15 dagen verliest de druif ongeveer 50% van zijn vocht.
Chocolade Vanille Zwarte pruimen

Itali๋ is een prachtig wijnland waarin iedere streek wijn wordt gemaakt. Van het koele noorden in Alto Adige tot Sicili๋, in het warme zuiden. Het succes dankt wijnland Itali๋ vooral aan zijn ongekende verscheidenheid aan Ďeigení druiven, waarmee schitterend rood, maar ook verrukkelijk wit gemaakt wordt. De meest bekende wijnstreken zijn Piemonte enToscane, fameus om hun rode wijnen als Barbaresco, Barolo en Chianti. Uit Marche komt een van de bekendste witte wijnen van het land, de Verdicchio dei Castelli di Jesi. En laten we vooral ook niet de momenteel zo populaire prosecco niet vergeten, de zacht mousserende wijn uit Veneto.
Stevig
Stevig
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Het familiebedrijf Botter werd in 1928 opgericht door Carlo Botter. Gevestigd op de grens van de regio's Veneto en Friuli, ongeveer 30 km ten noordoosten van VenetiŽ, wordt het bedrijf tegenwoordig geleid door de derde generatie van de familie Botter.
Het bedrijf werkt nauw samen met o.a. producenten in Puglia, Molise, Abruzzo en SiciliŽ. Botter is een dynamische, flexibele en bovenal kwalitatieve wijnproducent en levert bijzondere wijnen.