nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
Mendoza
  meer
Druiven van deze wijn
Malbec
  meer
Gran Lomo Malbec - rood , 2015
Mendoza, het belangrijkste wijngebied van ArgentiniŽ levert sappige en milde witte wijnen. De wijnen zijn iets zwoel met rijp wit fruit enwat citrus. Mendoza heeft zich in de laatste jaren seeds meer ontwikkeld tot een gebied waar gerenommeerde wijnen worden geproduceerd. Ook zijn tegenwoordig in Mendoza steeds meer echt op fruit geconcentreerde wijnen te ontdekken zoals deze.
Kruiden Pruimen Rode bessen

ArgentiniŽ is het buurland van Chili, aan de andere kant van de Andes. Profiteert ook van de onbeperkte hoeveelheid irrigatiewater waarin deze bergen voorzien. Veruit het grootste wijnbouwgebied van het land is Mendoza, waar meer dan 80 procent van alle wijn vandaan komt. Evenals bij de buren doen ook cabernet sauvignon, merlot en shiraz voor rood en chardonnay en sauvignon blanc voor wit het hier goed. Ofschoon er ook een aantal Argentijnse troeven bestaan. Vooral met de malbec worden wereldwijd tot de verbeelding sprekende resultaten geboekt. Dat is dan ook inmiddels Argentinieís populairste druif, ofschoon er vooral ook met cabernet sauvignon prachtige rode wijnen worden geboekt. Beide met veel fruit en kracht, maar toch altijd ook soepel en aangenaam.
Soepel
Soepel
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel en donker bewaren.
Moderne producent gericht op de combinatie van wijn en food: Deze wijn is ontwikkeld in een Food & Wine serie. Deze volle rode wijn is heerlijk bij gegrild rood vlees, een Argentijnse specialiteit. Gran Lomo verwijst dan ook naar de rug van het rund, waar de mooiste stukken vlees van het rund zitten.