nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
Valle del Maipo
  meer
Druiven van deze wijn
Cabernet Sauvignon
  meer
Indomita Gran Reserva Cabernet sauvignon - rood , 2015
De milde en mooi gerijpte wijnen uit Chili hebben veel elegantie en zijn vol lekker rijp fruit. Chili heeft zich in de laatste decennia ontwikkeld tot een van de betrouwbaarste wijnleveranciers voor de Nederlandse markt. Vooral door een goede prijs/kwaliteitsverhouding van wijnen met milde zuren die wel lekker fris en enigszins lichtvoetig blijven. Curico ligt in het grote wijngebied ten zuiden van Santiago. Uit dat gebied komen de meeste wijnen uit Chili. De wijnen van Indomita hebben doordat ze verbouwd worden op genoeg hoogte een fijne frisheid naast volle fruitsmaken, gedomineerd door het karakter van de gebruikte druivensoorten.
Rode bessen Vanille Zwarte bessen

Dit Zuid-Amerikaanse land wordt ook wel ‘het paradijs voor wijnmakers’ genoemd. Perfect klimaat, de juiste grondsoorten, voldoende water uit de Andes en niet of nauwelijks natuurlijke ‘vijanden’ voor de druif, zoals schimmel of schadelijke insecten. Chili is dan ook van nature bijna ‘biologisch’ te noemen. De wijnmakers boeken tot op heden hun grootste successen met de internationaal bekende druiven cabernet sauvignon, merlot en shiraz voor rood en chardonnay en sauvignon blanc voor wit. Vooral het rood van de cabernet sauvignon uit dit land is fameus om zijn ongekende zwarte bessenaroma en –smaak. Behalve met deze druiven worden er ook steeds fraaiere resultaten geboekt door rood te maken van carmen่re –waarvan men tot voor kort dacht dat dit merlot was- en van pinot noir, de druif die Bourgogne wereldberoemd heeft gemaakt. En wat wit betreft moet u zeker eens de viognier in de gaten houden. Dat doen we bij Plus ook…Vol en zacht kruidig
Stevig
Stevig
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
De wijnen van Viña Indomita laten de
kracht van de Chileense druivenrassen goed naar voren komen. Om de kwaliteit van de productieprocessen en de portfolio te garanderen, is Indomita eigenaar van 1.400 hectare wijngaarden verspreid over een aantal van Chili’s meest prestigieuze wijn valleien.