nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
IGP Pays d'Oc
  meer
Druiven van deze wijn
Marselan
  meer
ENSEDUNA Marselan - rood , 2015
De Vin de pays wijnen uit het zuidwestelijk gelegen Gascogne-gebied zijn aangenaam fris en vol stuivend fruit, het best als ze jong gedronken worden. Vin de Pays wijnen worden hier niet alleen gemaakt van typische inheemse druivensoorten, maar ook van de ‘grote, beroemde’ druivensoorten als sauvignon blanc, cabernet sauvignon en merlot. In Vin de Pays wijnen zijn de druivensoort, het terroir en de gedrevenheid van de wijnbouwer goed op elkaar afgestemd.
Bosaardbeien Toast Zwarte bessen

In Nederland het populairste wijnland. En ook van alle markten thuis. Dit is de oorsprong van Champagne. Denk ook aan wereldberoemde wijngebieden als Bourgogne en Bordeaux. En laten we vooral ook die prachtige wijnen uit de Rh๔ne, de Elzas en de Loire niet vergeten. Bovendien is Zuid-Frankrijk de bakermat voor de bekendste ros้ die er bestaat, Provence. En nu we toch aan de Middellandse Zee zijn aangeland, kan er meteen volop genoten worden van de wijnen uit de Languedoc-Roussillon. Plezierige, gulle, fruitige witte-, ros้- en rode wijnen, en bijna altijd meer dan plezierig geprijsd….
Stevig
Stevig
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Enseduma is een wijnproducent die in staat is te werken met grote volumes, zonder de identiteit en authenticiteit van de verschillende druivensoorten uit het oog te verliezen. De wijngaarden liggen binnen de grenzen van Oppidum d’Ensérune, ten westen van Béziers. Enseduna is een eerbetoon aan de eerste wijnbouwers die hier 2.000 jaar geleden gevestigd waren.