nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
Cariñena
  meer
Druiven van deze wijn
Garnacha
  meer
Ademas Rosado - rosé , 2015
Cariñena is een streek die volop in beweging is. Het is een gebied waar het klimaat de wijnbouwers flink kan bezighouden. Extreme hitte in de zomer, droogte, hagel, storm. Garnacha is een sterke druif en uitermate geschikt voor het klimaat in deze streek. De wijnen zijn soepel, zeer fruitig en door hun karakter het lekkerst om jong te drinken.
Aardbeien Kersen Kruiden

Het grootste land op het Iberisch schiereiland wordt wel ‘het meest opwindende wijnland ter wereld’ genoemd. Vooral de laatste decennia is de ontwikkeling op wijnbouwgebied dan ook enorm geweest. Nieuwe wijnbedrijven schoten als paddestoelen uit de grond. In bekende wijnbouwgebieden als Rioja, Penedès en Navarra Maar ook zijn er nieuwe sterren ‘ontdekt’ zoals Rueda, Jumilla, Somontano en Jumilla, om er maar een paar te noemen. En daar komen steeds lekkerder wijnen vandaan. Frisse witte, stoere rosados en stevige rode. En laten we vooral ook niet de steeds populairder wordende cava’s, de Spaanse belletjeswijnen, niet vergeten. Al met al wordt verwacht dat Spanje door al deze positieve ontwikkelingen in het jaar 2015 zelfs het grootste wijnproducerende land ter wereld is. En daarmee lost het de stuivertje wisselende nummers één en twee Italië en Frankrijk af.
Fruitig
Fruitig rose
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Ademas is een wijnproducent die in staat is te werken met grote volumes, zonder de identiteit en authenticiteit van de verschillende druivensoorten uit het oog te verliezen.