nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
Valle Central
  meer
Druiven van deze wijn
Sauvignon Blanc
  meer
Gatonegro 9 lives, Sauvignon Blanc - wit , 2016
De milde en mooi gerijpte wijnen uit Chili hebben veel elegantie en zijn vol lekker rijp fruit. Chili heeft zich in de laatste decennia ontwikkeld tot een van de betrouwbaarste wijnleveranciers voor de Nederlandse markt. Vooral door een goede prijs/kwaliteitsverhouding van wijnen met milde zuren die wel lekker fris en enigszins lichtvoetig blijven. De wijnen van Gato Negro hebben een fijne frisheid naast volle fruitsmaken, gedomineerd door het karakter van de gebruikte druivensoorten. Dit komt doordat ze geproduceerd en verbouwd worden met veel aandacht voor detail en met de modernste technieken.
Citrus Mineralen Tropisch fruit

Dit Zuid-Amerikaanse land wordt ook wel ‘het paradijs voor wijnmakers’ genoemd. Perfect klimaat, de juiste grondsoorten, voldoende water uit de Andes en niet of nauwelijks natuurlijke ‘vijanden’ voor de druif, zoals schimmel of schadelijke insecten. Chili is dan ook van nature bijna ‘biologisch’ te noemen. De wijnmakers boeken tot op heden hun grootste successen met de internationaal bekende druiven cabernet sauvignon, merlot en shiraz voor rood en chardonnay en sauvignon blanc voor wit. Vooral het rood van de cabernet sauvignon uit dit land is fameus om zijn ongekende zwarte bessenaroma en –smaak. Behalve met deze druiven worden er ook steeds fraaiere resultaten geboekt door rood te maken van carmenčre –waarvan men tot voor kort dacht dat dit merlot was- en van pinot noir, de druif die Bourgogne wereldberoemd heeft gemaakt. En wat wit betreft moet u zeker eens de viognier in de gaten houden. Dat doen we bij Plus ook…
Fruitig
Fruitig
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Gatonegro is een merk van een van de meest vooraanstaande wijnhuizen van Chili, San Pedro. Voor zolang als de wijnmaker zich kan herinneren is er een intrigerende zwarte kat als een schaduw aanwezig in de wijngaarden. Voor goed geluk heeft de wijnmaker een ketting laten maken met een nummer 9 als hanger. De 9 staat symbool voor de mythische 9 levens van de zwarte kat. Deze 9 levens reserve is gemaakt van de beste druiven als eerbetoon aan de zwarte kat. Met deze fles brengt de wijnmaker zijn geluk over op degene die de fles opent!