nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
Mendoza
  meer
Druiven van deze wijn
Chardonnay
  meer
Gran Mar Chardonnay - wit , 2016
Mendoza, het belangrijkste wijngebied van Argentinië levert sappige en milde witte wijnen. De wijnen zijn iets zwoel met rijp wit fruit enwat citrus. Mendoza heeft zich in de laatste jaren seeds meer ontwikkeld tot een gebied waar gerenommeerde wijnen worden geproduceerd. Ook zijn tegenwoordig in Mendoza steeds meer echt op fruit geconcentreerde wijnen te ontdekken zoals deze.
Bloemen Citrus Mango

Argentinië is het buurland van Chili, aan de andere kant van de Andes. Profiteert ook van de onbeperkte hoeveelheid irrigatiewater waarin deze bergen voorzien. Veruit het grootste wijnbouwgebied van het land is Mendoza, waar meer dan 80 procent van alle wijn vandaan komt. Evenals bij de buren doen ook cabernet sauvignon, merlot en shiraz voor rood en chardonnay en sauvignon blanc voor wit het hier goed. Ofschoon er ook een aantal Argentijnse troeven bestaan. Vooral met de malbec worden wereldwijd tot de verbeelding sprekende resultaten geboekt. Dat is dan ook inmiddels Argentinie’s populairste druif, ofschoon er vooral ook met cabernet sauvignon prachtige rode wijnen worden geboekt. Beide met veel fruit en kracht, maar toch altijd ook soepel en aangenaam.
Droog
Droog
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel en donker bewaren.
Moderne producent gericht op de combinatie van wijn en food: Deze wijn is ontwikkeld als een Food & Wine Pairing. Deze wijn is niet alleen erg lekker als aperitief, ook heerlijk bij eten. Deze intense wijn is zeer smakelijk bij vis en schaal/schelpdieren. “Gran Mar” is dan ook Spaans voor “Grote Oceaan”. Dit maakt het mogelijk om op veel verschillende momenten van deze wijn te genieten.