nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
Paarl
  meer
Druiven van deze wijn
Chardonnay
Chenin Blanc
  meer
Roodeberg wit - wit , 2009
Paarl is een wijngebied in het zuidwesten van Zuid-Afrika rondom Kaap de Goede Hoop. Paarl ligt iets landinwaarts waardoor het gebied de verkoelng van de oceaan ontbreekt. Druiven worden hier gemakkelijk lekker rijp. Die fijne rijpheid is te proeven in deze wijn van Roodeberg.
Citrus Gele appel Mango

‘Baie’ bekend in Nederland natuurlijk. Zuid-Afrika is hier–na Frankrijk- het populairste wijnland. Natuurlijk komt dat omdat we vroeger nogal ‘iets’ van doen hebben gehad met het meest zuidelijke puntje van Afrika. Bij Plus weten we echter nog een pluspunt op te noemen. Wij noemen het wijnland wel eens ‘Kaap de Goede Koop’. Want de wijnen die er vandaan komen zijn, behalve vaak erg lekker, veelal erg prettig geprijsd. Het is dan ook fijn ‘winkelen’ op de wijndomeinen in Stellenbosch, het hart van de wijnindustrie. Vooral met de internationaal bekende druiven als cabernet sauvignon, merlot en shiraz voor rood en chardonnay en sauvignon blanc voor wit worden er heerlijke, soepele en fruitige wijnen gemaakt. En vergeet ook niet eens een fles wit van de chenin blanc –een druif die in Zuid-Afrika ook wel ‘steen’ wordt genoemd- te proeven. En voor de roodliefhebbers is zeker eens pinotage aan te bevelen, gemaakt van een druif die alleen in Zuid-Afrika voorkomt en waarmee heerlijke ‘rooiwijn’ met veel rood fruit en een unieke ‘rokerigheid’ wordt gemaakt.
Fruitig
Fruitig
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren
De wijnen onder het label Roodeberg worden gemaakt op basis van zorgvuldig geselecteerde aangekochte wijnen en op contract aangekochte druiven.