nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
South Eastern Australia
  meer
Druiven van deze wijn
Cabernet Sauvignon
Shiraz
  meer
PLUS Huiswijn Dry Red Australia - rood , 2007
De geconcentreerde rode wijnen uit South Eastern Australia hebben veel kleur, zijn aangenaam stevig en kruidig met mooi dik fruit en vaak een hint van eucalyptus. South Eastern Australia heeft zich in de laatste twintig jaar gevormd tot een professioneel gerund gebied dat wijnen met een duidelijk cepage karakter van constante kwaliteit levert.
Bramen Rood fruit Specerijen

In Nederland één van de meest geliefde Nieuwe Wereld wijnlanden. En nog ieder jaar groeit deze populariteit. Dankzij de soepele rode wijnen die er vandaan komen, waarin de zon schijnt en de ‘harde’ kantjes ontbreken. Er wordt veel gewerkt met internationaal bekende druivenrassen zoals cabernet sauvignon, merlot en syrah. Hoewel laatstgenoemde Down Under veelal shiraz wordt genoemd. Vooral met deze druif produceren de Australische wijnboeren dermate mooie wijnen dat ze deze als het visitekaartje van het land beschouwen. Australië vindt dan ook eigenlijk dat de shiraz hun nationale druif is. Wat wit betreft zijn de chardonnay en de sauvignon blanc de meest aangeplante druiven. Daarmee wordt wit gemaakt met veel geur en smaak. Vooral de liefhebbers van tropisch fruit zullen ervan genieten.
Soepel
Soepel
Gemarineerd wildzwijn
• 1 deciliter rode wijn
• 1 fijngehakte teen knoflook
• 1 grofgesneden ui
• 1 fijngeknipt takje tijm
• 1/2 eetlepel honing
• olie
• 50 gram spekblokjes
• 2 wildzwijnkoteletten
• zout, versgemalen peper
ca. 1,5 uur
voor 2 personen
Meng wijn, knoflook, ui, tijm en honing door elkaar. Leg het vlees erin en laat minstens 1 uur marineren. Verhit 1 eetlepel olie. Bak hierin zacht de spek uit. Schuif naar de kant. Dep het vlees droog. Bak de koteletten in het spekvet. Haal ze uit de pan en houd warm. Zeef de marinade boven het bakvet. Laat iets inkoken. Verdeel de spekjes met de jus over de koteletten.
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
PLUS is als aanbieder van wijn onder eigen label goed in staat te werken met grotere volumes, zonder de identiteit en authenticiteit van de verschillende producten uit het oog te verliezen. PLUS kan zo een bijzondere selectie van wijnen over de hele wereld aan bieden. Alle wijnen worden geproduceerd met de modernste productiefaciliteiten.