nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
Westkaap
  meer
Druiven van deze wijn
Chardonnay
  meer
Koopmanskloof Chardonnay - wit , 2011
De milde en sappige witte wijnen uit Zuid-Afrika hebben veel sap en zijn vol lekker rijp fruit. Zuid-Afrika heeft zich in de laatste twintig jaar opgewerkt tot een van de grootste wijnleveranciers voor de Nederlandse markt. Vooral door een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Robertson is een wijngebied aan de zuid-westkust van Zuid-Afrika ten noordoosten van Kaapstad in het binnenland, door de warmte worden de druiven hier optimaal rijp. De wijnen van Danie de Wet hebben een fijn cepage karakter waardoor ze allemaal lekker verschillend zijn.
Citrus Gele appel Peer

‘Baie’ bekend in Nederland natuurlijk. Zuid-Afrika is hier–na Frankrijk- het populairste wijnland. Natuurlijk komt dat omdat we vroeger nogal ‘iets’ van doen hebben gehad met het meest zuidelijke puntje van Afrika. Bij Plus weten we echter nog een pluspunt op te noemen. Wij noemen het wijnland wel eens ‘Kaap de Goede Koop’. Want de wijnen die er vandaan komen zijn, behalve vaak erg lekker, veelal erg prettig geprijsd. Het is dan ook fijn ‘winkelen’ op de wijndomeinen in Stellenbosch, het hart van de wijnindustrie. Vooral met de internationaal bekende druiven als cabernet sauvignon, merlot en shiraz voor rood en chardonnay en sauvignon blanc voor wit worden er heerlijke, soepele en fruitige wijnen gemaakt. En vergeet ook niet eens een fles wit van de chenin blanc –een druif die in Zuid-Afrika ook wel ‘steen’ wordt genoemd- te proeven. En voor de roodliefhebbers is zeker eens pinotage aan te bevelen, gemaakt van een druif die alleen in Zuid-Afrika voorkomt en waarmee heerlijke ‘rooiwijn’ met veel rood fruit en een unieke ‘rokerigheid’ wordt gemaakt.
Fruitig
Fruitig
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren
Koopmanskloof is een wijnproducent die in staat is te werken met grote volumes, zonder de identiteit en authenticiteit van de verschillende producten uit het oog te verliezen. Koopmanskloof is in staat een bijzondere selectie van Zuid-Afrikaanse wijnen aan te bieden.
De productiefaciliteiten zijn modern met een geklimatiseerde kelder, steriel bottelen, etc.
Koopmanskloof is een modern bedrijf met een ambitieuze equipe, die zich dagelijks en direct bemoeit met het vervullen van de wensen van de consument.