nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
ITP Castilla-La Mancha
  meer
Druiven van deze wijn
Cinsaut / Cinsault
Grenache
Mourvčdre
Syrah
Tibouren
  meer
Sendas Del Rey Rosado - rosé , 2006
Vino de la Tierra is het equivalent van de Vin dePays in Frankrijk. Dat betekent dat de wijnmakers meer vrijheid hebben om te werken en zo optimaal aan de wensen van de markt kunnen tegemoet komen. Dat is in deze wijn goed gelukt.
Aardbeien Frambozen Veldbloemen

Het grootste land op het Iberisch schiereiland wordt wel ‘het meest opwindende wijnland ter wereld’ genoemd. Vooral de laatste decennia is de ontwikkeling op wijnbouwgebied dan ook enorm geweest. Nieuwe wijnbedrijven schoten als paddestoelen uit de grond. In bekende wijnbouwgebieden als Rioja, Pened่s en Navarra Maar ook zijn er nieuwe sterren ‘ontdekt’ zoals Rueda, Jumilla, Somontano en Jumilla, om er maar een paar te noemen. En daar komen steeds lekkerder wijnen vandaan. Frisse witte, stoere rosados en stevige rode. En laten we vooral ook niet de steeds populairder wordende cava’s, de Spaanse belletjeswijnen, niet vergeten. Al met al wordt verwacht dat Spanje door al deze positieve ontwikkelingen in het jaar 2015 zelfs het grootste wijnproducerende land ter wereld is. En daarmee lost het de stuivertje wisselende nummers ้้n en twee Itali๋ en Frankrijk af.

Zalmfilets met tapenade van olijven en gedroogde tomaten
600 g zalmfilets
1 teentje knoflook
2 eetlepels kappertjes
50 g zwarte olijven zonder pit
1 ansjovisfilet
8 gedroogde tomaten op olie en 2 eetlepels van de olie
15 g verse dille
ca. 40 min.
voor 4 personen
Verwarm de oven voor op 180° C. Spoel de filets af onder de koude kraan en dep ze droog met een doek of keukenpapier. Hak voor de tapenade het gepelde teentje knoflook, de kappertjes, de olijven, de ansjovisfilets en de gedroogde tomaten fijn. Hak ook de dille fijn.Vet een ovenvaste schaal in met een beetje van de tomatenolie en leg de zalmfilets er naast elkaar in. Bedek de filets met een dikke laag tapenade en schep de dille erop.Besprenkel met de rest van de olie. Laat de vis in de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden.
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Sendas Del Rey is een moderne Spaanse wijnproducent