nederlands english francais deutsch
Wijngebied van deze wijn
Navarra
  meer
Druiven van deze wijn
Garnacha
Tempranillo
  meer
Morador Navarra Rosé - rosé , 2006
Navarra is een wijngebied naast het bekende Rioja waar ook internatuionale druivensoorten als Cabernet Sauvignon mogen worden gebruikt. Dat geeft internationaal gewaardeerde wijnen zoals deze Morador.
Aardbeien Kersen Kruiden

Het grootste land op het Iberisch schiereiland wordt wel ‘het meest opwindende wijnland ter wereld’ genoemd. Vooral de laatste decennia is de ontwikkeling op wijnbouwgebied dan ook enorm geweest. Nieuwe wijnbedrijven schoten als paddestoelen uit de grond. In bekende wijnbouwgebieden als Rioja, Pened่s en Navarra Maar ook zijn er nieuwe sterren ‘ontdekt’ zoals Rueda, Jumilla, Somontano en Jumilla, om er maar een paar te noemen. En daar komen steeds lekkerder wijnen vandaan. Frisse witte, stoere rosados en stevige rode. En laten we vooral ook niet de steeds populairder wordende cava’s, de Spaanse belletjeswijnen, niet vergeten. Al met al wordt verwacht dat Spanje door al deze positieve ontwikkelingen in het jaar 2015 zelfs het grootste wijnproducerende land ter wereld is. En daarmee lost het de stuivertje wisselende nummers ้้n en twee Itali๋ en Frankrijk af.
Droog
Droog rose
Langoustines in saus
24 langoustines
50 gr boter
1 eetlepels bloem
een scheut melk
1/4 liter (blond) bier
1 ei (dooier van eiwit scheiden)
1 citroen
peper en zout
ca. 15-20min.
voor 4 personen
Ontdoe de langoustines van hun schil. Maak in een pan een saus van de boter, bloem, peper en zout en het scheutje melk. Voeg beetje bij beetje het bier toe en roer het geheel glad. Voeg dan de eierdooier toe en blijf roeren. Sla het eiwit stijf en voeg dit bij de saus. Goed mengen. Tenslotte de schoongemaakte langoustines erbij voegen en gaar laten worden. Serveren met plakjes citroen.
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Goede Spaanse producent die de fermentatie van de wijnen uitvoert op lage temperatuur om zo de volle frisheid in de wijn te behouden.